Home

Achtergrond

Vleesbedrijven zien beurskoers dalen

De beurskoersen vaarden wel in de afgelopen week. De AEX in Amsterdam steeg acht dagen op rij.

Van de 25 koersen op de AgD-index verloren slechts zeven terrein. Vleesbedrijven zagen de koers instorten terwijl chemische concerns juist terrein wonnen nadat Dupont goede cijfers publiceerde.

Vleesbedrijven Tyson en Smithfield verloren fors. Tyson verloor maandag bijna 10 procent, de grootste daling op één dag sinds december 2008. BMO Capital Markets en Deutsche Bank verlaagden hun koersverwachtingen voor de bedrijven. De prijzen voor vlees zijn in juni in de VS meer dan 20 procent gestegen en de markt kan dit naar verluid niet aan waardoor supermarkten minder inkopen.

Het aandeel Case New Holland won fors aan waarde nadat concurrent Caterpillar beter dan verwacht presenteerde. Ook de Amerikaanse huizenmarkt lijkt aan te trekken. Woensdag daalde de koers weer 3,4 procent nadat de machinebouwer zelf berichtte dat de omzet 21 procent is gedaald in het laatste kwartaal.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.