Home

Achtergrond 219 x bekeken

Vion mist duidelijk gezicht

Bas Alblas past in het rijtje Antoon van den Berg, Frans Stortelder, Hans Roelofs. Allen vertrokken voortijdig uit hun directiefunctie bij Vion en diens voorganger Dumeco.

Nu Alblas niet in aanmerking komt voor een plek in de raad van bestuur van Vion trekt hij zijn conclusies en wil hij elders zijn carrière voortzetten. Alblas is waarschijnlijk wel degene uit het bovenstaande rijtje die zich het minst heeft geprofileerd als het gezicht van Vion richting de varkenshouders in de twee jaar dat hij deze functie vervulde. Voor een deel zal dat aan Alblas zelf liggen. Het zal ook te maken hebben met de bedrijfsstructuur waarin hij moest opereren. Vion opereert vanuit de marktvraag en redeneert van daaruit naar de varkenshouders.

Vion Food Nederland wordt nu aangestuurd door Peter Beckers. Ook Vion Food Duitsland en de internationale Food-activiteiten vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Dat Nederland en Duitsland onder één verantwoordelijke man vallen kan op de lange termijn positief uitpakken. Vion Duitsland en Vion Nederland opereren tot nu toe vrijwel volstrekt gescheiden. Dat zou onder een éénhoofdige leiding kunnen veranderen. Ook Beckers is echter bij de varkenshouders nog een grote onbekende.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.