Home

Achtergrond

Vijf musea genomineerd voor Museumprijs 2009

Beeld en Geluid, Museum Het Dolhuys, het Nederlands Openluchtmuseum, het Nederlands Spoorwegmuseum en het Tropenmuseum maken dit jaar kans op de Museumprijs (100.000 euro) van de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het publiek kan tot en met 24 september via www.museumprijs.nl zijn stem uitbrengen op de genomineerden, lieten de organisatoren woensdag weten.

Elk jaar dingt een andere categorie mee naar de onderscheiding. Dit jaar gaat de prijs naar een museum dat er het beste in slaagt (een periode uit) de Nederlandse geschiedenis toegankelijk te maken voor een breed publiek van kinderen en volwassenen. Een jury heeft de vijf musea genomineerd. Vorig jaar was archeologie het thema.

De Museumprijs bestaat sinds 1990 en geldt als een prestigieuze prijs in de Nederlandse museumwereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.