Home

Achtergrond 183 x bekeken

Verhagen is er nog niet uit

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is er nog niet uit wat de beste oplossing is voor de berechting van vermeende piraten voor de kust van Somalië en in de Indische Oceaan.

Dat valt op te maken uit de speech die hij vandaag hield op een bijeenkomst van instituut Clingendael in Den Haag.

Verhagen pleitte eerder voor de oprichting van een VN-tribunaal voor piraterij. Hij vindt een ad hoc tribunaal in de regio nog steeds een optie. Maar de minister ziet ook wel wat in het voorstel om een speciale kamer voor piraterij bij een rechtbank in de regio op te richten. De internationale gemeenschap moet daar dan bij helpen.

Dinsdag waren in Den Haag juridische experts van de internationale contactgroep piraterij bijeen om te praten over de stappen die gezet moeten worden om een tribunaal op te richten. Negentien staten en drie internationale organisaties stuurden hun deskundigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.