Home

Achtergrond 4 reacties

Vergoeding alleen voor NVV’ers

De uitspraak over een schadevergoeding voor te veel betaalde gelden voor verplichte Aujeszky-entingen geldt alleen voor leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

De hoogte van de vergoeding moet per bedrijf vastgesteld worden.
Varkenshouders die aanspraak willen maken op een schadevergoeding moeten daarvoor zelf een rechtszaak aangaan, legt een woordvoerder van het Gerechtshof in Den Haag uit.

Vorige week deed het Gerechtshof uitspraak in de zaak tussen de NVV en de Sociaal-Economische Raad (SER) als vereffenaar van het Landbouwschap. De uitspraak gaat over vijf voorbeeldbedrijven. Er was onduidelijkheid voor wie de uitspraak geldt.
”De genoemde vergoedingen gelden voor de voorbeeldbedrijven”, licht de woordvoerder toe. ”De uitspraak geldt daarnaast alleen voor varkenshouders die lid zijn van de NVV. Zij hebben recht op een vergoeding ter hoogte van het bedrag wat ze te veel betaald hebben. De hoogte hiervan wordt van geval tot geval bekeken.”

Varkenshouders die geen NVV-lid zijn hebben geen recht op een vergoeding omdat de zaak inmiddels verjaard is. Voor NVV-leden geldt dat niet omdat de bond namens hen tijdig bezwaar heeft aangetekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Nu vallen ze door de mand. LTO probeerd overal van mee te profiteren wat zoals hier de NVV gepresteerd heeft. Het is heel goed dat die anderen niets terug krijgen. Als er actie gevoerd moet worden zijn ze niet thuis, of betalen niet mee. Met melk acties het zelfde, afkeuren, maar daarna werden ze zelf gestraft, superheffing betalen. Had je mee gedaan had je waarschijnlijk alvast geen superheffing hoeven te betalen. Wil je stand houden een zulke maatschappij moet je opkomen voor je eerlijk recht, maar wel gezamelijk! En zeker niet mee heulen met de tegenstanders.

 • no-profile-image

  Demi

  Och, zo zie je maar weer dat je het van de sectorbonden moet hebben. Zij dienen uiteindelijk maar 1 belang: dat van hun leden! Zou dat bij LTO ook nog ooit gebeuren?

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Ik ga er van uit dat de journaliste de uitspraken van de woordvoerder van het gerechtshof voorlegt aan de SER en LTO.
  Ik zie dezer dagen hun reactie wel op dit forum.

 • no-profile-image

  Jonas

  óf het wordt nu oorverdovend stil aan die kant Willie.

Of registreer je om te kunnen reageren.