Home

Achtergrond 2 reacties

Verburgs Naturaplannen vallen goed in Kamer

De pogingen van minister Verburg om boeren bij Natura2000-gebieden meer ruimte te bieden zijn bij een meerderheid in de Tweede Kamer met waardering ontvangen.

De fracties van CDA, VVD, PvdA, PVV, SGP en ChristenUnie staan achter de voorstellen van minister Verburg om voortzetting van bestaand gebruik te vergemakkelijken, ammoniakvoorschriften te versoepelen en meer tijd te nemen voor realisatie van de natuurdoelen.

De minister heeft deze en andere voornemens kenbaar gemaakt in een uitvoerige brief aan de Kamer, die er vanmiddag meteen op reageerde.

De fracties van GroenLinks en Partij voor de Dieren daarentegen reageerden furieus op de verzachtende maatregelen van de minister. "Natura3000", schamperde GroenLinks Kamerlid Dibi. "Naturanevernooitniet", in de woorden van Esther Ouwehand (PvdD).

Het debat werd vandaag op hoofdlijnen gevoerd. De minister gaat haar voornemens nu concretiseren in wetsvoorstellen. De Kamer heeft benadrukt die zo snel mogelijk na terugkeer van zomerreces te willen behandelen. SGP-Kamerlid Van der Vlies benadrukte dat niet nog veel meer tijd verloren mag gaan. "De onzekerheid voor ondernemers duurt al zo lang".

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Veel boeren gaan niet op zomerreces,maar zijn door de werking van Natura 2000 wel illegaal aan het boeren

  • no-profile-image

    Peter

    Het zijn plannen voor de tribune; een loos gebaar. De praktijk is weerbarstig. Laat LNV eerst eens de fouten uit het verleden herstellen - die veroorzaken de problemen niet de bescherming van natuurwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.