Home

Achtergrond 193 x bekeken

Verburg wil EU-conferentie mestverwerking in Nederland

Minister Gerda Verburg (LNV) wil proberen om een conferentie over mestverwerking, die de Europese Commissie momenteel voorbereidt, naar Nederland te halen.

Dat zei de minister vanmiddag op de suggestie van Harm Evert Waalkens (PvdA) om Europa te laten zien hoe serieus Nederland bezig is met de aanpak van het mestprobleem. Waalkens had voorgesteld het nitraatcomité uit te nodigen. Dat comité oordeelt eind september over het Nederlandse verzoek om meer dierlijke mest op grasland te mogen opbrengen (derogatie).

Verburg haakte hierop in door het tegenvoorstel te doen van de mestverwerkingsconferentie, hoewel ze zei dat deze waarschijnlijk niet voor eind september plaatsheeft.

De minister haalde ook de proefprojecten rond mestverwerking nog aan, waarbij ze zei geen valse verwachtingen te willen wekken. "Brussel is geïnteresseerd, maar legt de lat hoog. We werken er hard aan, maar het is niet zo dat de erkenning (van digestaat als kunstmestvervanger) zeer nabij is."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.