Home

Achtergrond

Veiligheid van voedingssupplementen onderzocht

De Europese autoriteit voor de voedselveiligheid Efsa heeft vandaag de eerste onderzoeken afgerond naar de stoffen die als vitamines en mineralen worden gebruikt in voedingssupplementen die in de EU-landen worden verkocht.

Vanaf januari 2010 mogen alleen nog die stoffen worden gebruikt, waarvan de Efsa heeft aangetoond dat ze veilig zijn en dat het lichaam ze opneemt.

De Efsa heeft sinds 2005 533 middelen onderzocht. Mogelijke risico's voor de veiligheid werden ontdekt bij 39 van deze supplementen.
Volgens het EFSA nemen miljoenen Europeanen dagelijks voedingssuppelementen als aanvulling op hun normale dieet. De organisatie zegt door het onderzoek te kunnen garanderen dat de gebruikte stoffen ook daadwerkelijk als voedingsstof voor het lichaam dienen. "Het onderzoek is van groot belang voor de bescherming van de Europese consument'', aldus de voorzitter van het onderzoeksteam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.