Home

Achtergrond 33 reacties

Vegan streaker vrijgelaten

Dierenrechtenactivist Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker, is vandaag vrijgelaten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De 24-jarige man werd vorige week aangehouden. Hij zou plannen hebben gehad voor een aanslag op koningin Beatrix.

Onderzoek door de Nationale Recherche heeft vooralsnog geen bewijs opgeleverd. Daarom is er volgens het OM geen reden meer Janssen langer vast te houden. Eerder dit jaar zat hij al enkele weken vast voor het vrijlaten van 2500 nertsen in de Zeeuwse plaats Stavenisse.

De politie pakte Janssen maandag op op grond van een verklaring van een getuige. Die zei dat de dierenrechtenactivist koningin Beatrix iets wilde aandoen omdat zij bont draagt. De Nationale Recherche doorzocht zijn woning en die van een kennis en nam twee computers in beslag.

Janssens advocaten meldden zaterdag dat hun cliënt een eis tot schadevergoeding indient bij de rechtbank. Hij vindt dat hij ten onrechte is opgepakt. De verdenking tegen hem zou gebaseerd zijn op de verklaringen van een ex-vriendin, die nadat hij de relatie had verbroken naar de politie is gestapt.

Janssen werd ruim een jaar geleden landelijk bekend, toen hij vrijwel naakt de televisieshow van Paul de Leeuw verstoorde. De presentator nam wraak door hem ook zijn onderbroek uit te trekken. Als naaktloper verstoorde hij ook onder meer enkele sportevenementen.

Vorig jaar op Koninginnedag werd Janssen aangehouden in Makkum, waar de koningin op bezoek zou komen. Gevreesd werd dat hij ook daar uit de kleren zou gaan om de feestelijkheden te verstoren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wereldburger

  @drent goede verwijzing naar de feiten in het telegraaf artiekel laten we zorgen dat heel nederland dit leest kunnen ze zelf oordelen over die terorist plaats op msn en alle andere internet sides want door breekt die senzuur van links omroep nederland

 • no-profile-image

  boer

  Ik geloof niet dat we hier uit gaan komen. Als een kat een muis vangt en later doodt, alleen om mee te spelen en niet eens om op te eten, dan is dat wel de natuur, maar ethisch natuurlijk niet verantwoord. Wij hebben als mens inderdaad de mogelijkheid gekregen na te denken en op die manier ons voedsel zo efficient mogelijk binnen te halen. Daarvoor zijn we eeuwen geleden dieren gaan houden en dat doen we nu nog, maar dan op groters schaal. Vroeger hadden heel veel mensen een paar dieren om te slachten (voor eigen gebruik). Op een gegeven moment zijn boeren, om praktische redenen, dieren gaan houden om de rest van de bevolking te voeden. Hetzelfde geldt overigens voor graan, groente, etc. Over wat ethisch verantwoord is zullen mensen altijd een verschil van mening houden. Is het ethisch verantwoord een vis in een kom te houden, of een kat in een flatje, of demente bejaarden met minimale zorg in een verpleegtehuis (omdat er meer mensen zijn die graag managen, dan mensen die graag met de handen werken)? Zo kan ik nog wel even doorgaan met zaken die ik graag anders zou zijn.

 • no-profile-image

  boer

  mensen zijn van nature omnivoren, oftewel alleseters. Het niet eten van vlees door de mens is niet natuurlijk.

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Linda toch,
  Ben je al zover gehersenspoeld?
  Er zijn juiste de laatste jaren veel meer koeien de wei in gekomen!
  Soja plantage, ja waar moeten de vega mensen het van doen,soja en we ruimt het afval op, wat er over blijft?
  Stallen, wat met huizen?Dat is gewoon iets proberen aan te grijpen, om nog maar harder te roepen.
  Reclame kan je wegdrukken, een wakker dier organisatie,die dmv terreur iemand dwingt om iets anders te verkopen of te houden, is nog altijd opdringen.

 • no-profile-image

  Frans

  Zeer terecht dat hij is vrijgelaten. Die jongen heeft namelijk niets misdaan. Het wordt nu hoog tijd dat de ECHTE criminelen eens worden opgepakt: de bio-industrielen, de veetransporteurs, de jagers, de slachters, de gehele vlees-lobby en al het andere tuig. Keihard aanpakken en hoog straffen die schoften. De tijd van gedogen is echt voorbij. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen dus behoort de wet dat te doen. Een bio-industrieel, jager of slachter is moreel gezien even slecht als een kinderverkrachter of een moordenaar. Nu de wet daar nog even op aanpassen. Overigens; de gevangenissen zitten al bomvol met vlees-eters. Gewoon op een kluitje zetten, gaan ze wellicht nog eens over op kannibalisme, dan lost het probleem zichzelf uiteindelijk op.

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Beeling, niks is dom(voel je je verheven) en die vergelijking die jij wil trekken,bedoelde ik er niet mee.
  Er wordt maar zomaar over heen gesproken,dat Peter Jansen niks heeft gedaan. Wat met het loslaten van, die nersten. Vernieling van bedrijf,lokale faune, kan ie nog zo lieve jongen zijn(zal wel), daarom kan ie nog wel een crimineel zijn.
  Dus volgende keer het doel van een bericht even lezen.

 • no-profile-image

  rene

  Ach, boer uit Brabant: als je ziet hoeveel bio-industrielen, jagers, slachters, veetransporteurs en ander tuig er in Nederland rondlopen, die halen nog niet eens de 1 procent. Maar ze maken meer kapot dan enig andere bevolkingsgroep. Dus wie zijn hier nou de echte afwijkenden!

 • no-profile-image

  gert

  Zo te zien op het filmpje ,heeft ie nogal forse hoektanden,dat duidt erop dat het een fervente vleeseter is

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Simon,

  En dat is het mooie wat jullie altijd proberen te vertellen, uitbuiting.
  Dus jij rijdt geen auto?(uitbuiting natuur, wegen)
  En zo kan ik een hele waslijst aanmaken.
  Hoe zit het met de B vitaminen?
  Dat men niet vlees wil eten, prima, maar ga een ander niet opdringen of via halve waarheiden(als het hun past) gebruiken om andere mensen aan te zetten tot het niet eten van vlees.
  Dit figuur niet geweldadig?Zou M. Thieme ook over Volkert zeggen, zouden we de familie van Fortuyn vragen, wat die van hem vinden?

 • no-profile-image

  Boer

  Simon, het niet eten van vlees door mensen is WEL onnatuurlijk, want wij zijn alleseters, dus groente EN vlees. We gaan toch ook niet roepen dat het eten van erwten en wortelen onnatuurlijk is en dat we alleen maar vlees moeten eten. Van alles wat, dat is wat de natuur wil.

 • no-profile-image

  boer

  Gert, als hij vlees at zag hij er niet zo ondervoed uit.

 • no-profile-image

  Simon

  Het niet eten van vlees is op z'n minst even natuurlijk als het wel eten van vlees. Te meer daar de mens heel goed zonder vlees kan leven. En waarom zou je dan een ander levend wezen voor je laten lijden en sterven? Er bestaat geen enkel redelijk argument voor de mens om vlees te eten, behalve dan dat men het lekker vindt. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat ik ter bevrediging van mijn snoeplust anderen laat lijden en sterven!

 • no-profile-image

  Simon

  @Boer: Wat de natuur wil weet ik niet en u ook niet! Wel weet ik dat de natuur de mens de mogelijkheid heeft gegeven na te denken en ethische afwegingen te maken. En het lijkt mij een ethische afweging jezelf de vraag te stellen of het verantwoord is andere levende wezens van het leven te beroven en op te eten terwijl dat niet nodig is om zelf in leven te blijven.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Linda wees eens eerlijk, wanneer we met z'n allen overgaan naar planten eten is er voor de dieren geen ruimte om ook van de planten te eten, vanwege menselijke consumptie. Wat gaat de mensheid dan doen? Alle dieren afmaken vanwege tekort aan mensenlijkvoedsel. Kun je maar beter vlees eten, hebben de dieren ook nog kans om te leven.

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Tuurlijk Frans,
  Volkert is ook zo lieve jongen, maar toch heeft ie iemand vermoord.
  Hoe vaak lees je dat niet, het was een lieve jongen, hij doet echt niet zo iets.
  Neem nog een groen blaatje, zo te lezen ben je gespannen, mis je b vitamines?

 • no-profile-image

  Boer

  In plaats van dat die peter Janssen keihard afgestraft wordt voor zijn misdaden wordt die gek weer de straat opgestuurd. In Nederland hebben alleen criminelen rechten. En als Linda zich wat meer zou verdiepen in zaken waar voedselproducenten wereldwijd tegenaan lopen komt ze er vanzelf achter waarom akkerbouw en veeteeld van elkaar afhankelijk zijn. Dan hoeft ze niet meer van die ongeinformeerde opmerkingen te maken.

 • no-profile-image

  Linda

  @boer: fijn dat u andere nare zaken aankaart, bewijs dat u gevoel voor ethiek heeft. Dus waarom geen stapje verder en ook de ONNODIGE ellende vermijden? Het eten van vlees is tegenwoordig met het royale plantaardige voedselaanbod NIET meer nodig! Daardoor hoeft het regenwoud niet verder vernietigd te worden, de enorme soyaplantages in Brazilie kunnen weer teruggegeven worden aan de natuur, bestrijdingsmiddelen gebruik naar nul. In NL alle megastallen met de grond gelijk en mooie recreatie en natuurgebieden van maken. De miljoenen landbouwsubsidies kunnen hiervoor gebruikt worden. groetjes Linda

 • no-profile-image

  Drent

  @Vos
  Absoluut zegt genoeg en is nog amusant ook!

  Deze persoon maakt ondertussen al die milieuklieks belachelijk en geeft ze een slecht imago in de maatschappij.
  Dat hij met het vrijlaten van die nertsen alleen maar dooie en vermiste nertsen en verstoring van het ecosysteem heeft bereikt.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3706326/____De_ware_aard_van_de_Vegan_Streaker__.html

 • no-profile-image

  kani Baal

  Jongens ik begrijp jullie niet. Prachtig marketingsmateriaal. Kijk naar de vegan streaker en je ziet wat er gebeurd als je geen vlees eet....... Ga je raar doen.

 • no-profile-image

  pieter

  dit is ook wel grappig om naar te kijken.

  http://www.dumpert.nl/tag/vegan/1/

 • no-profile-image

  linda

  @storlandbrug: de vleesindustrie dringt zichzelf op aan de maatschappij. Vlees = gezond, kip: het meest veelzijdige etc., dansende varkensborden met aanbieding voor een slagerij, ieder kwartier een kiloknaller aanbieding die omgeroepen wordt in de supermarkt, ziekmakende stallen in het landschap, nergens meer een dier in de wei te zien, wel stank en door gier vergiftigde weilanden, waar nog geen klaproos meer bloeit. Wie dringt nou wie al deze ellende op? Niet de lieftallige vega-eters. Die proberen nog tegen de meststroom in te roeien. Hoe leggen jullie het eigenlijk uit aan jullie kinderen?

 • no-profile-image

  boer met de pet

  ik ga vanavond de bbq aandoen,stokjes vlees frikandellen,gehaktballen eten biefstuk hamlappen noem maar op heb er nu al zin aan

 • no-profile-image

  boer met de pet

  hee frans kannibalisme is ook vlees eten !!!!! domme lul ik snappe de kloe nie als je er geen verstand van hebt kraam dan geen onzin uit

 • no-profile-image

  linda

  @stor + @ vrijgezel: Hoe is het toch mogelijk dat jullie niet snappen -of niet willen snappen- dat als je het groenvoer of soja of mais of whatever eerst aan dieren voert en daarna de dieren opeet dat je dan 80% verspilt. De dieren gebruiken immers eerst al die stoffen om te groeien, te ademen, te leven!!!!!
  Nou, ja, deze woorden zijn ook al weer verspilt omdat ze nooit door het gewapend betonnen bord zullen dringen dat de vleesbaronnen voor hun hoofd hebben. Lieve boeren wordt toch eens wakker. De partij voor de dieren strijdt ook voor jullie toekomst!

 • no-profile-image

  m.rijkers@rumaweb.nl

  Linda, waarvan moeten alle plantjes groeien, die we als mensen mogen opeten? Alleen die milieu onvriendelijke kunstmest?? Niet gewenste kruiden ( onkruid) word ook al niet geeten dus moet er gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden om die te bestrijden dus helaas zeker niet gifvrij!! Ik waardeer je zoals je bent, maar probeer iemand anders zijn lekker stukje vlees niet te verbieden ( dus laat je ook mij in mijn waarde?). Die Peter Janssen mag van mij met ons leger mee naar het buitenland, dan kan hij daar zijn ideaal gaan uitdragen, want dan zijn wij tenminste verlost van iemand die over de rug van andere iedereen zijn wil wil opleggen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Vleeseters plegen misdaden ? Adolf Hitler was overtuigd vegetariër en was gek op dieren. En zo zijn er legio voorbeelden, wat een achterlijke onzin gooit de dierntaliban op het internet als ze hun zin niet kunnen krijgen. Kleine fascistjes.

 • no-profile-image

  boer

  Volgens mij menen vegetariers dat zij met een enorme meerderheid zijn ten opzichte van de vleeseters. Nou die illusie kan ik wegnemen. Een kleine 5% is vegetarisch en de rest eet gewoon vlees. Dus wie is er nou afwijkend?

 • no-profile-image

  Simon

  Het gekke is dat deze "veganstriker" gewoon gelijk heeft. Alleen de manier waarop dat probeert te bewijzen is voor discussie vatbaar. Heb hem onlangs in en interview gezien en gehoord. Is een zeer verstandige, goed gebekte en gemotiveerde activist. Geen man van geweld, lijkt mij! Ik ben zelf geen veganist - wel vegetariër! - maar ik ben geneigd te vinden dat je alleen maar als fatsoenlijk mens kunt leven als je alles wat van dieren afkomstig afwijst. Elk dierlijk product is in een feite afkomstig van uitbuiting!

 • no-profile-image

  Monique Vos

  DIT zegt genoeg over deze rare jongen:

  http://www.youtube.com/v/p0Ric_Hj9X8&hl=nl&fs=1

 • no-profile-image

  Simon

  @Stor Landbrug: Ik dring niemand iets op. Ik verklaar alleen maar waarom ik het eten van vlees afwijs. Het is niet nodig en veroorzaakt onnodig leed. Er is, nogmaals, geen enkel valide argument te bedenken dat het eten van vlees legitimeert. Marianne Thieme heeft keer op keer verklaard geen enkele sympathie te hebben voor de moord op Fortuyn. (Waarom zou ze dat trouwens ook moeten verklaren?). Alweer zo'n nonargument dat de discussie vervuilt.

 • no-profile-image

  Stor Landbrug

  Linda,

  Je bent zelf zo zielig, dat je nu varkensgriepland gebruikt. Dit is een bewuste woordkeuze van jou geweest.
  Verspild? Sojaschroot lieve meid, dat is het afval wat overblijft,omdat jullie de rest als veganisten niet kunnen eten.
  Wie wil wat nu niet begrijpen?
  En wakker dier wil ons helpen, hou toch op, met Nico koffeman in de partij, droom een eind verder of wat met Volkert de Graaf,erg vertrouwend iemand die bewurst heeft gemoord.

 • no-profile-image

  Beeling

  Mohammed B. (vlees-eter) heeft Theo van Gogh vermoord. De terroristen van 11 september 2001 waren allemaal vlees-eters. Jozef Fritzl: vlees-eter. Mladic en Karadzic: vlees-eters. Dutroux: vlees-eter. Ach zo kan ik nog wel even doorgaan. Vlees eten staat niet alleen gelijk aan moord. Het brengt mensen ook aan het moorden. En als ik dan de trieste, domme reactie lees van ene Landbrug uit Denemarken, dan is eens te meer wel weer bewezen dat vlees eten ook de hersenen aantast (oftewel Creutzfeldt Jacob).

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ja nu snap ik het Renee, alle volksstammen in onderontwikkelde landen die nog gewoon jagen en leven van de jacht zijn criminelen. We moeten het hebben van de evolutie die mensen hebben voortgebracht zoals als jij. Betweters die menen dat de mensheid het duizenden jaren fout heeft gedaan, en na enkele jaren boeken vreten menen de wijsheid in pacht te hebben. Vraag je eens af waarom de mensheid al duizenden jaren bestaat volgens de methode die jij afwijst, en waarom je denkt dat de leefmethode die een select groepje de laatste jaren aan het propageren is de juiste zou moeten zijn.
  Wijsgeer en filosoof Aristotales waarschuwde 400 jaar voor Chr. al voor extreem denken. 2500 jaar later is het zover. De eerste tekenen van beschaving van de mensheid was het bedrijven van landbouw, de rest volgde. Als je echt zo begaan bent met de wereld, dan kijk om je heen en draai alle ontwikkelingen van de laatste 100 jaar (de industriële revolutie) als de bliksem terug. En dan begin je met het laatste en eindigt bij het eerste, de landbouw. Maar nee, je plukt liever de krenten uit de pap voor eigenbelang en gemakzucht, en staat dan de schreeuwen dat de wereld vergaat. Niks makkelijker als met een volle buik verkondigen dat je geen honger hebt.

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.