Home

Achtergrond 364 x bekeken 8 reacties

Vegan streaker opgepakt voor beramen aanslag

Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker, is maandagochtend opnieuw aangehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van het beramen van een aanslag en het bezit van een vuurwapen. Dat meldt het landelijk parket. Wat of wie het doelwit van de vermoedelijke aanslag is, wordt nog onderzocht, zegt een woordvoerder.

De rechtbank in Rotterdam besloot op 30 juni wegens persoonlijke omstandigheden het voorarrest van de dierenactivist te schorsen. Hij mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen. De dierenactivist werd thuis bij zijn moeder in Vught gearresteerd. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Janssen zat sinds april vast wegens het loslaten van 2500 nertsen op een farm in het Zeeuwse Stavenisse. Hij heeft over deze actie een bekentenis afgelegd. De meeste dieren werden teruggevonden. Vijftig nertsen vonden de dood, honderd beesten zijn nog spoorloos. In de omgeving van de fokkerij beten de nertsen kippen dood.

Het OM verdenkt de dierenactivist ook van brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006. Die beschuldiging heeft Janssen altijd tegengesproken.

De dierenactivist kreeg ruim een jaar geleden landelijke bekendheid door de show van Paul de Leeuw te verstoren. De tv-presentator ontdeed de streaker toen als vergelding van zijn onderbroek. Andere keren verstoorde Janssen onder meer het ABN Amro tennistoernooi, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een hockeyduel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fryske boer

  samen met Adje opsluiten en sleutel weggooien.

 • no-profile-image

  Boer

  Tering wat is die gast mager. Mensen die hun lichaam op een dergelijke manier mishandelen hebben het tussen de oren. Had hij een baan of mogen de mensen wiens leven hij verziekt ook nog bijdragen aan zijn uitkering?

 • no-profile-image

  Leen

  Gewoon bij -20 buiten zetten

 • no-profile-image

  boer'

  Verrassende woorden van boer Klaas
  of is hier een grapjas aan t werk??

 • no-profile-image

  gerard

  verstoorde=gestoorde=tikkende tijdbom

 • no-profile-image

  Giftig

  Aanpakken dat schorem.

 • no-profile-image

  adje

  de boeren die nertsen houden, dat is pas tuig.

 • no-profile-image

  boer

  Voor dit soort tuig moet de doodstraf weer ingevoerd worden

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.