Home

Achtergrond 186 x bekeken

Vegan streaker blijft langer vastzitten

De 24-jarige Peter Janssen, alias de vegan streaker, blijft nog tot zondag in voorlopige hechtenis als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het OM liet dat vandaag weten. De onderzoeksrechter toetst donderdag of justitie juist heeft gehandeld door de verdachte van het beramen van een aanslag op de koningin in verzekering te stellen.

Hiermee krijgt het OM nog drie dagen de beschikking over de verdachte. In die tijd doet justitie nader onderzoek naar de beschuldiging die een getuige tegen Janssen heeft geuit. Mocht justitie onvoldoende bewijs voor de stelling vinden, dan wordt de vegan streaker mogelijk zondag vrijgelaten. Wordt er meer bewijs gevonden, dan wil justitie hem langer vasthouden en wordt hij voor de onderzoeksrechter geleid. Die moet dan beslissen of de man nog twee weken langer mag worden vastgehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.