Home

Achtergrond 248 x bekeken

Veel ruimte voor Agapanthus

Agapanthus krijgt deze weken veel ruimte.

In menige tuin bloeien de planten dat het een lust is, op de vaas wordt hoog gescoord, in de KAVB keuringszaal is het deze week Agapanthus wat de klok slaat en als klap op de vuurpijl worden op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli in Kasteel Rosendael in Rozendaal (Gld.) de Nederlandse Agapanthusdagen gehouden. In de keuringszaal worden de diverse gebruiksmogelijkheden van Agapanthus uit de doeken gedaan door onder andere Maas en Van Stein. Een mooie en uitgebreide presentatie van Agapanthus op pot, op de vaas en in bloemstukjes, zoals A. 'Polar Ice.'.

De inzender toont verder onder andere de lichtblauwe A. 'Bloemfontein', de robuuste, witte A. 'White Heaven' en de fijnbloemige A. 'Dr. Brouwer'. J.M.J. Zwetsloot toont onder andere de donkerblauwe A. 'Intermedia' en C. Breed een enorme lichtblauwe A. 'Loch Hope'. P. Zonneveld sjouwde weer een aantal enorme potten met dito Agapanthus de keuringszaal in, waaronder A. ‘Genua’, de korte, witte A. 'Snowball' en de kleinbloemige A. 'Madurodam'. Zonneveld showt tevens een aantal vazen met zaailingen. K. Bleeker tenslotte zette vazen in de keuringszaal met A. 'Sofie' en de zeer donkere A. 'Las Vegas'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.