Home

Achtergrond 204 x bekeken 3 reacties

Veel minder belangstelling voor subsidies

Vergeleken met 2008 is er dit jaar fors minder belangstelling voor de subsidies Jonge landbouwers en de regeling Gecombineerde Luchtwassystemen.

Dienst Regelingen (DR) heeft tot nu toe 170 aanvragen ontvangen voor de subsidie Jonge landbouwers. In 2008 was de belangstelling met 650 aanvragen enorm. De dienst heeft toen via loting 515 aanvragers deze subsidie toegekend. Van deze groep was de helft melkveehouder. Voor dit jaar stelt LNV € 7,2 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidie. Naast het nationale budget, stellen acht provincies ruim € 1,8 miljoen beschikbaar voor jonge boeren.

De regeling Gecombineerde Luchtwassystemen is dit jaar ook niet populair, vergeleken met 2008. DR heeft tot nu toe 37 aanvragen ontvangen. Dat is een stuk minder dan de 227 aanvragen bij de openstelling in 2008. Toen was er ruim €< 6 miljoen beschikbaar. Dit jaar is dat € 20 miljoen euro. Volgens DR is dat voldoende voor ongeveer 200 aanvragen.

Boeren kunnen zich nog aanmelden voor beide subsidies. Een aanvraag indienen kan tot en met woensdag 15 juli bij DR.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hongerloon

  Gert,
  Zelfs de koeien trekken de melk op als ze niks te eten hebben.
  De jeugd denkt ook: Krijg nu gauw de colere. Hard werken en aan alle regels voldoen, dan iedere dag een controleur over de vloer, en dan de 100 koeien moeten melken binnen 10 seconden om de RMO chauffeur tevreden te houden, met als gevolg onder curatele van Zalm gesteld te worden en uiteindelijk jouw overgenomen melkveebedrijf te moeten verkopen aan een supermarktbedrijf voor een appel en een ei, die daarna de melkprijs verhoogd. Daar zit toch niet één jongeling op te wachten. Die gaat lekker een baantje zoeken en met mooi weer met een mooi mokkel naar het strand. Wie doet je wat. Goed ze heeft twee tepels minder dan een koe, maar evenveel als een melkgeit. Daar wen je wel aan. En ze zegt nog wat terug ook. Verder houd ze er wel van om getoilletteerd te worden door hem en geknuffeld. De KI is niet nodig. Het blijft liefdewerk. En dat is niet te verwachten met die dieren, ondanks de wet welzijn dieren. Loopt het lekker dan wordt hij geknuffeld en getroeteld ipv een hengst van een lastig dier.
  Tja, de keuze van de jongeling is volledig te begrijpen. Boer worden pa? Verkoop het bedrijf maar aan de supermarkt. Mogen ze zelf duurzaam ondernemen. Ik vul de vakken wel en prijs de produkten. Krijg ik ook een hongerloon net als de boer, maar dan in 38 uur werken. Doei, ik ben naar Grolsch Marietje.

 • no-profile-image

  jan

  Dan krijg je ook regelmatig de AID over de vloer om te kijken of het geld wel goed besteed is,zitten alle boeren ook niet op te wachten

 • no-profile-image

  gert

  Wie wil er nog boer worden ??

Of registreer je om te kunnen reageren.