Home

Achtergrond 194 x bekeken

'Veel files verwacht in weekeinde'

Automobilisten moeten het komende weekeinde rekening houden met extreme drukte op de weg.

Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandag. In de regio Midden beginnen vrijdag de schoolvakanties in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Dat leidt tot een flinke verkeersstroom op de Nederlandse wegen. Het gaat dan niet alleen maar om vakantiegangers die naar het buitenland vertrekken, maar ook om Nederlanders die hun vakantieheil in het eigen land gaan zoeken. Zo verwacht de VID lange rijen auto's richting de Veluwe, Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland.

Bovendien is er in het weekeinde van 11 en 12 juli een aantal evenementen dat doorgaans ook veel publiek op de been brengt, zoals de Open Marinedagen in Den Helder en het dansfestijn Dance Valley in Spaarnwoude. De Verkeerspolitie staat op 11 juli weer langs de autosnelweg klaar om vakantiegangers van dienst te zijn. Op diverse locaties richt het Korps landelijke politiediensten (KLPD) service-informatiepunten in, waar automobilisten op weg naar het buitenland advies kunnen inwinnen of hun auto kunnen laten nakijken. De ANWB Wegenwacht verricht indien gewenst een kleine technische check aan de auto's.

In het eerste vakantieweekend van de regio Noord, van 4 en 5 juli, verliep de uittocht van vakantiegangers overigens zonder grote problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.