Home

Achtergrond

Veel doden door ontploffing fabrieken India

Zeker acht mensen zijn zondag om het leven gekomen toen twee fabrieken explodeerden in India.

De autoriteiten vrezen dat het dodental nog fors zal oplopen. Dat meldden de kranten The Times of India en The Hindu. Reddingswerkers zoeken nog naar meer dan twintig vermisten, die waarschijnlijk onder het puin liggen. Volgens ooggetuigen werden de beide bedrijfspanden volledig verwoest door de ontploffingen. Ongeveer veertig mensen raakten gewond.

De ramp gebeurde in het district Singrauli, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de stad Varanasi. De beide fabrieken produceerden explosieven voor de mijnbouw, de belangrijkste bedrijfstak in de regio. De oorzaak voor de explosies is nog onduidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.