Home

Achtergrond

'Varkensvleesproductie VS daalt met één procent'

Ondanks een groot aantal stoppende vleesvarkenshouders in de Verenigde Staten daalt de Amerikaanse productie van varkensvlees dit jaar slechts met één procent.

Die geringe daling is een gevolg van een stijging van de gewichten van de vleesvarkens. Dat meldt econoom Chris Hurt van de Purdue University op de internetsite meatingplace.com.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw verwachtte eerder nog dat de varkensvleesproductie in de Verenigde Staten dit jaar zou dalen met 2,5 procent naar 10,34 miljoen ton. Die daling valt dus geringer uit volgens Hurt. Hij verwacht wel dat de Amerikaanse export van varkensvlees in zal zakken als medici een tweede golf van uitbraken van de Mexicaanse griep voorspellen. "Ondanks het ontbreken van een verband tussen de griep en het eten van varkensvlees daalt de consumptie van dat vlees wel door de uitbraken", zegt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.