Home

Achtergrond 163 x bekeken

Van der Laan botst met SP-Kamerlid

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) en SP-Kamerlid Paulus Jansen zijn vanmiddag fiks met elkaar in conflict geraakt tijdens een debat over woningcorporaties.

De bewindsman reageerde als een adder gebeten toen Jansen hem in verband bracht met het begrip 'liberaal'.

Op zich heeft de minister daar niets tegen, maar "ik wil er zelf niet aan verbonden worden''. Het begrip kwam aan de orde toen het ging over onder meer schaalvergroting in de wereld van de woningcorporaties. "Ik kan het slecht verdragen dat, als wij ons best doen om de koers om te gooien, u ons verbindt met het begrip liberaal'', knorde Van der Laan tegen Jansen.

Het kwam tijdens het debat niet meer goed. "Wij worden nu en in de komende twee jaar denk ik geen vrienden meer'', voegde Van der Laan de SP'er nog toe. Excuses kwamen slechts tevergeefs nog even aan de orde.

De bewindsman en de Kamer debatteerden acht uur lang over de woningcorporaties, waarvan er enkele in opspraak kwamen door onder meer zelfverrijking, zoals Rochdale ,,Het departement had wantrouwiger kunnen optreden. Ook het departement voelt zich bedonderd'', aldus Van der Laan. Er zijn echter dingen gebeurd die het voorstellingsvermogen tot voor kort te boven gingen. Bij Rochdale zullen de zaken pas eind volgend jaar weer op orde zijn, aldus Van der Laan, die onlangs een plan voor beter toezicht voor de sector presenteerde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.