Home

Achtergrond 612 x bekeken 12 reacties

Van Bakel: meer kans op betere melkprijs

Vrebamel wordt niet verkocht om de nood van Vreba-hoff in de VS te lenigen. René van Bakel vindt ook niet dat hij zijn boeren in de steek laat. Hij wil zijn bedrijf in Vredepeel uitbreiden naar 3.000 koeien.

Van Bakel stelt dat een beter melkprijs op termijn de belangrijkste reden is voor de verkoop van de melkhandelsactiviteiten aan Steegro Dairy. “We opereren beiden al op een kleine markt, gedomineerd door grote spelers. Als je elkaar zowel aan boerenkant als aan afzetkant soms in de wielen rijdt, is dat niet slim. Een andere belangrijke reden voor mij is dat ik zo meer tijd overhoud voor onze eigen veebedrijven.”

In Vredepeel heeft Van Bakel de vergunningen rond voor uitbreiding naar 3.000 koeien. “De plek waar de melkstal komt is al uitgegraven. Na de bouwvak gaan we beginnen met bouwen. Dat kost allemaal tijd en aandacht. Je groeit niet zomaar van 1.300 naar 3.000 koeien.’’

Zie ook:
Melkhandel Vrebamel naar Steegro
Steegro: vaste melkprijs op termijn mogelijk

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geert

  Met alle respect voor de Ondernemers Van Bakel!! Wat is het nut van een bedrijf van 3000 koeien in Nederland?
  Hoogmoed komt voor de val denk ik.
  Als je de mannen van Bakel altijd hoorde praten in Vakbladen dan bekroop mij altijd het "Calimerogevoel" ofschoon wij het ook niet slecht doen.
  Maar stel nou dat "Van Bakel" bankroet gaat, wie wil dan een bedrijf met 1000 koeplaatsen kopen? laat staan 3000 koeien?
  Ik zou wel een willen weten welke bank dat gaat financieren?

 • no-profile-image

  Patrick

  "Meer Kans" staat er op een betere melkprijs. Dat is denk ik een klein leugentje om bestwil. Waarschijnlijk is dit een grote speler in ernstige moeilijkheden en moet een tak verkopen. En blijft groot en stoer doen en een bedrijfje van 3000 loeiende koeien bouwen, gelukkig voor de buurt zullen ze waarschijnlijk allemaal binnen staan, dus is het lawaai een stuk minder.
  Ik zeg meer kans in het casino. De coöperaties zitten al in moeilijkheden dus inkopen zullen ze laag blijven doen. Druk van maatschappij blijft groot om niet te dumpen in Afrika, zoals men gewent was.
  Deze speler maakt kleine familie bedrijven bewust kapot. Met kennisssen met veel geld of macht in lokaal politiek kom je een heel eind met je plannen.
  Iemand al gekeken of het allemaal boven of over de tafel tot stand gekomen.
  Warschijnlijk is het een familie van aanzien en elk lid heeft een tak waar ie zich belangrijk in voelt en even successvol in wil zijn, en lokaal in ondernemersvereninging en zo nep belangrijkheid te verkrijgen op ego niveau, misschien ook allemaal niet, maar vaak gaat het wel zo in grote langdurige familie bedrijven.
  Wel even deze man laten tekenen voor financiële verantwoordelijkheid en persoonlijke aansprakelijkheid, voor elke vorm van ruiming in de toekomst bij elke vorm van ziekte. Elke vorm van lokaal gezondheidsklachten en lokaal ongelukken door overvloedig verkeer.

 • no-profile-image

  rondroepende ondernemer

  lees goed, kans op een betere melkprijs. hadden ze niet eerst gezegt dat ze gingen knallen met 40 tot 50 cent per kilo? mis gegokt lijkt mij! Misschien dat steegro het beter kan, ik hoop het. ik wens hem groot succes!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  kanshebber

  het lijkt wel of ze daar met een lotto of een of ander gokspel bezig zijn. ik zou als klant niet op een plaats mijn loten kopen. dat doe je met beleggen toch ook niet.

 • no-profile-image

  gerard

  @ Patrick
  Wat??

 • no-profile-image

  vergunningen zijn lastig

  3000 koeien en alle vergunningen binnen? Ik vraag mij af of de heren ook aan de NBW-vergunning hebben gedacht. Ze zitten dan ook niet zo ver van Natura 2000 gebied de Peel. Maar misschien wisten hun al tig jaren geleden dat een NBW vergunning nodig was/is.
  En 1700 extra koeplaatsen aan ammoniak koop je er in de omgeving niet zomaar bij.
  Zou wel lachen zijn als er een stal staat voor 3000 koeien en dat de provincie handhaaft o.b.v. NBW. Dan zijn het wel hele dure lege ligplaatsten.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Dit gebeurd bij de varkens en pluimveesector ook investeren in een slechte tijd om te oogsten in de betere tijd dit zijn de echte ondernemers die niet gaan zitten afwachten maar tonen durf en lef zijn komen altijd weer boven drijven

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  Deze speler heeft geprobeerd een gat in de markt te creeeren. Nieuwe openingen voor afzet van melkproducten. deze investeringen betekenen grote risico's van bakel neemt ze wel! Daar groot respect voor. Maar als de investering niet brengt wat hij moet brengen dan betekent dat herorienteren en nieuwe keuzes maken. Schoenmaker blijf bij uw leest komt dan vaak weer bovendrijven! Ik denk dat van bakel een goede keuze heeft gemaakt door een 'nevenactiviteit' af te stoten en zich zo weer op de core te richten. Het melken van de koeien. Daar waarmee ze groot zijn geworden en wat ze goed kunnen.

 • no-profile-image

  Wakkere boer

  Wonder boven wonder bij van Bakel , de gronden verkocht aan Fortis het melkquotum verkocht en nu bouwen van 1300 naar 3000 koeien. Welke bank wil dit financieren als het melkquotum gekocht of gehuurd moet worden, want 2015 is nog een heel eind weg, en er is bijna geen eigen vermogen aanwezig. Of staan het geld van de verkochte boerderijen die nog niet gebouwd zijn in Amerika toch nog ergens op een geheime bankrekening. Waarvan sommigen boeren al 3 tot 4 jaar wachten op de bouw van hun boerderij in Amerika. Met als gevolg sociale en financieele problemen en terug naar Holland moeten verhuizen. Bij Vrebahoff ligt de bouw van boerderijen al bijna een jaar stil, in mei 2008 konden ze de onder aannemers van de bouw al niet meer betalen. De financiele crisus begon pas in September 2008. Het geld is op, banken geven geen gekd meer, het vertrouwen in vrebahoff is weg. Een hedgefonds moet de redding brengen? In Amerika melkt Vrebahoff nu door legal stelen en chantage 20.000 koeien, bijvoorbeeld hij laat zich koeien betalen maar deze woden niet geleverd. Immigratie begeleiding wordt door hen vertaalt in tegenwerking bij de bouwkwaliteit (legaal stelen) en bij de opstart van een bedrijf, met als doel het bedrijf zwak te maken, zodat ze bij de meesten al gauw heer en meester zijn. Welk spel wordt hier gespeeld?

 • no-profile-image

  gert

  Dat is een positieve benadering van de berichten van van Bakel

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat Van Bakel zijn financiering bij een bank rond heeft gekregen. Of hij moet zelf in de loop der jaren een flinke buffer hebben opgebouw. Maar hoe doe je dat in Nederland, belastingland. Dit bedrijf moet ook nog voor 1700 koeien quotum aankopen of leasen of wachten tot 2013. Al met al geeft mij dit alle hoop voor de toekomst voor mijn eigen bedrijf, want op termijn komt alles.

 • no-profile-image

  he waar zijn mijn centjes gebleven?

  Van Bakel heeft in z'n vorige artikel al aangegeven dat Rabobank de laatste bank is die nog met hem wil werken.
  Dit zegt veel want Van bakel weet op bijzondere wijze bijna iedereen om zn duim te winden.

  Door middel van verschillende B.V.s kan hij er wel voor zorgen dat geen enkele van de vele zeer kwade schuldeisers aan zn berdijf in NL kan komen.

  Dit zelfde werkt natuurlijk ook als men bijvoorbeeld een melkcooperatie heeft en nog mensen geld is verschuldigd.
  Oplossing: je knipt gewoon het draadje door. Oftewel je verkoopt het aan Steegro.

  Gister toevallig nog een curator op TV gezien die zich hieraan ergert.

  Mocht er toch nog iets foutgaan is er altijd de Rabobank nog. Ietsje hogere rente voor iedere boer in NL en geen haan die er naar kraait.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.