Home

Achtergrond 152 x bekeken

Vakantie-uittocht verloopt soepel

De eerste grote uittocht van vakantiegangers is vrijdag en zaterdag zonder grote problemen op de Nederlandse wegen verlopen, zeiden woordvoerders van de ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID).

De regio noord, waar vrijdag de basisscholen de deuren sloten, beet het spits af. Dat leverde in potentie ruim 400.000 vakantiegangers naar het buitenland op. De auto is veruit het populairste vervoermiddel onder vakantiegangers.

Volgens de ANWB was het vrijdag zelfs iets minder druk dan normaal. Op het hoogtepunt stonden er files met een totale lengte van 204 kilometer tegen 250 kilometer op een gewone vrijdag. Ook zaterdag bleef het rustig op de wegen. "Het beeld was redelijk normaal'', zei de VID-woordvoerder.

Mogelijk heeft het noodweer, waarvoor het KNMI waarschuwde, automobilisten vrijdag van de weg gehouden, aldus de ANWB-woordvoerder. Vooral het noordwesten van Nederland kampte met hevige regenval, hagelstenen, onweer en blikseminslagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.