Home

Achtergrond

VWA: meer uren inspecties, minder naar dierenwelzijn

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft in 2008 meer uren besteed aan de inspecties maar had daarbij minder aandacht voor dieren en dierenwelzijn, en meer voor voedsel en diervoeder.

Dat blijkt uit het jaarverslag. De VWA nam bijna 13.000 maatregelen, een derde minder dan een jaar eerder.

Het aantal maatregelen is volgens de VWA, onderdeel van het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, gedaald omdat niet meer wordt opgetreden tegen enkel administratieve overtredingen. Het motto is sinds vorig jaar “zacht waar het kan, hard waar het moet.”

De dienst is opgehouden het aantal inspecties te publiceren. Volgens de VWA geeft het aantal aan inspecties besteedde uren een beter beeld over de kwaliteit van het werk. Het aantal inspectie uren voor levensmiddelen en voedselveiligheid steeg met 17 procent tot 159.742.

Het aantal inspecties vanwege dierenwelzijn en vlees daalde daarentegen met 35 procent. Het aantal uren dat de dienst kwijt was aan het controleren van diervoeders nam bijna 50 procent toe tot 12.345.

Of registreer je om te kunnen reageren.