Home

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

VVD Noord-Holland wil vrouwen als gedeputeerden

De Noord-Hollandse Statenleden Elisabeth Post en Laila Driessen zijn door de VVD in Noord-Holland voorgedragen als gedeputeerden in het nieuwe college van GS.

Zij moeten de opvolgers worden van de opgestapte VVD-gedeputeerden Ton Hooijmaijers en Cornelis Mooij, zo heeft de VVDzaterdag bekendgemaakt. Vorige maand traden alle zeven Noord-Hollandse gedeputeerden af door de Landsbanki-affaire. Noord-Holland dreigt 78 miljoen euro te verliezen doordat dit bedrag is weggezet op de failliete bank op IJsland. Behalve Hooijmaijers en Mooij keert ook Peter Visser (PvdA) niet terug in het nieuwe college. De PvdA heeft eerder deze week de huidige gedeputeerde Sascha Baggerman en Statenlid Rob Meerhof als kandidaat-gedeputeerden voorgedragen.

Driessen is sinds 2003 Statenlid. De VVD wil dat zij de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid gaat doen. Post krijgt de portefeuilles Financiën en Verkeer en Vervoer. De beoogde nieuwe gedeputeerde was lid van de provinciale onderzoekscommissie die forse kritiek had op haar voorganger Hooijmaijers en commissaris van de Koningin Harry Borghouts.

Provinciale Staten van Noord-Holland houden maandag een extra vergadering over de doorstart van de huidige coalitie van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks. De verwachting is dat de gedeputeerden van CDA en GroenLinks in het nieuwe college terugkomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    connie

    Heerlijk ga zo lekker door. Als ik man was zou ik de boel aanklagen tegen discriminatie. Wat als de mensen die aangenomen op basis van gelijkheid, maar hebben absoluut geen ervaring of kennis. Wie kunnen wij dan aanklagen als er een puinhoop gemaakt wordt?

Of registreer je om te kunnen reageren.