Home

Achtergrond

VN komen 4,8 miljard dollar te kort

De Verenigde Naties hebben een tekort van 4,8 miljard dollar (3,4 miljard euro) voor het hulpprogramma in 2009.

Dit komt onder meer doordat donorlanden minder geld beschikbaar hebben gesteld en de vraag naar hulp in Pakistan vertienvoudigd is. Dat heeft VN-hulpcoördinator John Holmes dinsdag bekendgemaakt.

De VN hadden donorlanden om 9,5 miljard dollar (6,7 miljard euro) gevraagd. De financiële tekorten zijn het grootst voor het hulpprogramma in Sudan, dat 916 miljoen dollar (642 miljoen euro) mist. Ook hulpprogramma's in de Democratische Republiek Congo, Zimbabwe, Somalië, de Palestijnse gebieden en Irak wachten nog op bedragen tussen de 505 en 374 miljoen dollar (355 en 263 miljoen euro). Voor Pakistan staat het financiële tekort op 312 miljoen dollar (219 miljoen euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.