Home

Achtergrond 170 x bekeken

USG People boekt weer verlies

Uitzender USG People, bekend van de uitzendbureaus Start en Unique, heeft in het tweede kwartaal opnieuw een verlies geboekt, mede door reorganisatiekosten.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het is het derde kwartaalverlies op rij. Het verlies kwam uit op 6 miljoen tegen een winst van 32 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam bijna een derde lager uit op 721,8 miljoen euro. De resultaten zijn onder de gemiddelde verwachting van analisten. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita), waarbij met deze kosten geen rekening werd gehouden, kwam uit op 12 miljoen euro. Dat is ruim drie kwart lager dan een jaar eerder.

In de voorgaande twee kwartalen stond ook een verlies in de boeken. USG People heeft het zwaar door de economische tegenwind en reorganiseert daarom. Het bedrijf schrapt achthonderd arbeidsplaatsen en sluit 85 kantoren.

De vraag naar inleenkrachten daalt volgens USG People in enkele markten niet meer zo snel als in de eerste paar maanden van het jaar. Bovendien ziet de uitzender stabilisatie in andere markten. Van herstel wil de onderneming echter nog niet spreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.