Home

Achtergrond

USDA: transgene areaal neemt 5 procent toe

Amerikaanse boeren hebben 5 procent meer genetisch gemodificeerde gewassen ingezaaid dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA.

Van de 31,1 miljoen hectare soja komt nu 91 procent vol te staan met transgene planten. Dat is 2,8 procent meer dan in 2008. Van de 35,2 miljoen hectare maïs die is ingezaaid is 85 procent transgeen, 5,8 procent meer dan een jaar eerder.

In maïs en katoen zet de trend van stapeling van transgenen door, meldt Huib de Vriend van Lis Consult in Driebergen. Het betreft dan bijvoorbeeld insectenresistentie en herbicidetolerantie of verschillende vormen van insectenresistentie. In de maisteelt is nu 46 procent gestapeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.