Home

Achtergrond 220 x bekeken

USDA: minder graan in Europa

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat de EU dit jaar een graanoogst realiseert van 285 miljoen ton.

Dat is 5,5 miljoen ton minder dan het USDA twee maanden geleden voorspelde. De jongste oogstprognose van het USDA komt ook lager uit dan de oogstprognose van 287,3 miljoen ton, die de Europese Commissie begin juli opmaakte.

Het USDA gaat uit van een Europese tarweoogst van 135 miljoen ton. De gerstopbrengst komt op 61 miljoen ton. Mais levert dit jaar 56,5 miljoen ton op. De Commissie verwacht een vergelijkbare gerstproductie, maar schat de tarweoogst bijna 2,5 miljoen ton hoger in. De maisprognose van de Commissie ligt 0,5 miljoen ton hoger dan die van het USDA.

Het USDA heeft de oogstprognose verlaagd vanwege het weer in Europa. "Het is in april droog geweest in grote delen van Europa. In Centraal en Oost-Europa heeft het in mei en juni juist erg veel geregend."

De regen heeft wel gezorgd voor een goed graangewas in West-Europa. "Frankrijk en Duitsland oogsten een goede kwaliteit graan. Hoe verder oostwaarts hoe slechter de kwaliteit wordt."

Of registreer je om te kunnen reageren.