Home

Achtergrond 1773 x bekeken

Twee keer per jaar de geitenklauwen bekappen

Medewerkers van AB service bekappen de melkgeiten van Rinus de Bonte in het onder Rotterdam gelegen Piershil twee keer per jaar.

"Dat is zeker nodig gezien de groei van de klauwen van de geiten", vertelt De Bonte. Hij houdt 350 melkgeiten en heeft daarnaast nog 60 hectare akkerbouw. De geiten lopen in een bekapbox die vervolgens 180 graden wordt gedraaid. Hierdoor kunnen de AB service-medewerkers de klauwen makkelijker bekappen. Bonte levert zijn melk aan de Bettinnehoeve. Foto Koos van der Spek

Marco van Diepen van Loonbedrijf van Egmond wiedt samen met vijf andere werknemers onkruid op een perceel in Ens in de Noordoostpolder. Ze verwijderen onkruid tussen biologische witlofpennen. De pennen worden in november gerooid en verkocht aan een witloftrekker. Biologische witloftrekkers voelen de crisis ook, maar in mindere mate. Biologische witlof rendeert in tegenstelling tot gangbaar wél. Foto Ruben Meijerink

Italiaanse boeren en landbouwminister Luca Zaia in actie. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.