Home

Achtergrond 401 x bekeken 1 reactie

Twee Franse zuivelfabrieken hebben oogje op Entremont

Zowel Lactalis als Bon­grain hebben belangstelling om het in financiële problemen verkerende Entremont Alliance geheel of gedeeltelijk over te nemen.

Lactalis zou al binnen een paar dagen samen met de coöperatie Sodiaal een bod op tafel willen leggen

Dat wordt gemeld door een reeks Franse bronnen. Zowel Lactalis, een familiebedrijf, als Bon­grain hullen zich tot nu toe in stilzwijgen. Sodiaal wordt in de discussies betrokken omdat het bij de productie van melkpoeder en boter al samenwerkt met Entremont. Entremont is nu eigendom van het beleggingsbedrijf CNP van de schatrijke Belg Albert Frère, terwijl de coöperatie Unicopa een groot minderheidsbelang heeft.

Een fusie van Lactalis en Entremont, de nummers één en drie onder de Franse zuivelbedrijven, zou echter wel stuiten op problemen met de Franse en mogelijk Europese mededingingsautoreiten. Met name bij de productie van Emmental zou het nieuwe bedrijf een monopoliepositie krijgen. Daarom wordt ervan uitgegaan dat Lactalis enkele fabrieken zou moeten afstoten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Melksoep

    En? Ziet Entremont er sexy uit? Ja, dan kan je een meerprijs betalen. Ontvangt de boer ook een meerprijs voor zijn primaire produkt? Het ergste doet mij vrezen voor de boer. Want eerst moet de bank betaald worden. Die betaald teveel aan zijn managers. Daar gaan we al weer. Te hoge kostprijs van de bank wordt doorberekend aan de klant die teveel rente moet ophoesten. De winst van de koper van Entremont is te laag en de boer krijgt te weinig voor de melk. Tja, zo ging het, zo gaat het, zo zal het gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.