Home

Achtergrond 1 reactie

Trekkerhandel halveert in mei

In mei zijn bijna de helft minder nieuwe trekkers verkocht dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek. De eerste vijf maanden loopt de verkoop 24 procent achter.

In totaal zijn in 2009 tot nu toe 1.588 landbouw- en smalspoortrekkers verkocht en 335 compacttrekkers. In mei halveerde het aantal bijna van 492 tot 251. Theo Vulink van de federatie denkt dat de verkoop na de zomer aantrekt als akkerbouwers zicht hebben op een goede oogst.

"Maar de malaise in de melkveehouderij houdt aan. Melkveehouders geven aan te willen doorgroeien, maar momenteel maakt men pas op de plaats." Ook banken verlenen mogelijk minder makkelijk krediet vanwege de financiële crisis.

De verkoop van gebruikte trekkers wordt niet centraal bijgehouden, maar neemt waarschijnlijk toe. "Met name uit het Verenigd Koninkrijk komen nogal wat machines. Het Britse pond is in waarde fors gedaald."

Marktaandelen

De marktaandelen van de verschillende merken worden pas een jaar na dato vrijgegeven. Uit de cijfers voor de eerste vijf maanden van 2008 blijkt dat John Deere het best verkocht, maar inleverde ten opzichte van Agco-merk Fendt.

Het verschil in verkochte aantallen tussen de rivalen liep terug van 241 tot 145 stuks. New Holland zag de verkoop toenemen van 294 tot 329 stuks, en het eveneens tot CNH behorende Case van 133 tot 157 machines.

Het aantal verkochte Claas machines daalde met 37 procent tot 77. Van het Tsjechische Zetor werden 101 stuks verkocht, tegenover 61 een jaar eerder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    blablabla

    Claas zou er best aan doen om terug renault tractoren terug te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.