Home

Achtergrond 1 reactie

Transgene anjer toegestaan in Nederland

Het Australisch-Nederlandse bedrijf Florigene mag in Nederland een genetisch veranderde blauwe anjer in de handel brengen.

Dat heeft het ministerie van Vrom in overleg met het ministerie van landbouw gisteren bekend gemaak, zo meldt de Volkskrant.

Florigene deed al in 2006 een Europese aanvraag voor marktintroductie van de blauwe anjer. Hoewel de Europese autoriteit voor voedselveiligheid Efsa datzelfde jaar nog oordeelde dat de anjer geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid, lieten vergunningen op zich wachten.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Miep Bos, spokeswoman of the European GMO-free Cit

  Slordige berichtgeving die door iedereen gewoon maar kwakkeloos wordt overgenomen.
  Florigene heeft al 3 keer toestemming voor de import van gentech anjers met veranderde bloemkleur in de EU gekregen. De twee eerste (1997) hadden geen naam. Elke volgende aangevraagde anjer wel. Toegelaten zijn dus twee anjers zonder naam, dan de anjer Moonlite, waartegen wij en mensen in Nederland en de rest van de EU hebben ge-ageerd en waarvoor ook een hoorzitting door het ministerie van VROM is gehouden.

  Nu krijgen we dus Moonaqua, waar we weer bezwaar tegen gaan maken. Andere namen zijn Moondust, Moonshade, Moonshadow, Moondust en Moonvista.
  Opvallend is dat Moonaqua niet in Australie is toegalaten. Andere varieties wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.