Home

Achtergrond

Transgeen areaal groeit in VS

Het areaal transgene gewassen in de VS is dit jaar met 5 procent gegroeid naar ruim 85 miljoen hectare.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) staat in de VS 31,1 miljoen hectare soja. Daarvan is 28,3 miljoen hectare via genetische modificatie bestand gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen. Dat is een aandeel van 91 procent. Het maisareaal beslaat 35,2 miljoen hectare, waarvan 29,9 miljoen hectare (85 procent) transgeen is. Van de 3,7 miljoen hectare katoen is 3,2 miljoen hectare (88 procent) transgeen.

De transgene suikerbiet H7-1 die resistent is tegen Roundup beslaat dit jaar 90 procent van het totale areaal van 440.000 hectare. Dat was vorig jaar 59 procent, toen de biet voor het eerst een teelttoelating had in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.