Home

Achtergrond 175 x bekeken

Toestel KLM maakt voorzorgslanding

Een Boeing 747-400 van de KLM heeft zondagmorgen een voorzorgslanding gemaakt op Porto Rico.

Het toestel, dat onderweg was van Curaçao naar Schiphol, had te kampen met een mogelijke storing in een hulpmotor. Dat meldde een woordvoerster van KLM. Aan boord waren ruim 400 mensen. De passagiers zijn overgebracht naar het luchthavengebouw van het vliegveld op het Caribische eiland. "Een hulpmotor doet normaal gesproken niks, maar het toestel moet 200 procent in orde zijn, vandaar de voorzorgslanding'', aldus de woordvoerster.

Nadat het euvel was verholpen op het vliegveld van het Caribische eiland, vloog de Boeing terug naar Curaçao. Doorvliegen naar Nederland kon niet wegens de rusttijden waaraan de bemanning zich moet houden en op Curaçao zijn de mensen makkelijker onder te brengen, aldus de zegsvrouw.

Honderd passagiers vertrekken zondag al vanaf Curaçao met een ander toestel. De anderen keren later terug met het toestel waarmee ze in eerste instantie al naar Nederland zouden vliegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.