Home

Achtergrond 270 x bekeken

Toelating maissoorten DuPont uitgesteld

DuPont meldt dat haar dochter Pioneer Hi-Bred later dan verwacht nieuwe maistechnologie kan vermarkten op sleutelmarkten in Oost-Azië.

Dupont verwacht niettemin 15 procent omzetgroei tot 2013 voor haar landbouw en voedingsactiviteiten.

Het betreft de herbicidetolerante maisvariant Optimum GAT. De onderneming hoopte in 2010 Optimum GAT te kunnen vermarkten in Japan, Zuid-Korea en Taiwan. Het toelatingsproces duurt echter langer dan verwacht en voorlopig wordt alleen voorzien in een toelating voor onderzoek in 2010 en 2011.

Japanse toelating wordt eind 2010 verwacht, waarna normaliter Zuid-Korea en Taiwan het Japanse onderzoek toetsen. In Azië woedt een heftige strijd om marktaandeel tussen Pioneer Hi-Bred en Monsanto. Japan, Zuid-Korea en Taiwan gelden als de grootste ontvangers van Amerikaans mais.

Monsanto heeft Dupont ook aangeklaagd omdat ze misbruik zou maken van licenties voor Monsanto’s RoundupReady. Deze mag volgens Dupont volgens het licentierecht worden gecombineerd met Optimum GAT. Volgens Monsanto wordt RoundupReady gebruikt om tekortkomingen van Optimum GAT te maskeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.