Home

Achtergrond

Teun de Jong

Teun de Jong Volgt per 1 oktober 2009 Hanny van Beek-van Geel op als voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).

Teun (48) boert op 80 ha grond in het noorden van Friesland. Bouwplan: 25 ha pootgoed (stammenteelt), 15 ha suikerbieten, 33 ha tarwe, 4 ha uien en 3 ha gerst. Teun is NAV-er van het eerste uur en inmiddels zeven jaar NAV-regiobestuurslid Noord, grotendeels als voorzitter. Ook maakte Teun vijf jaar deel uit van het landelijk NAV-bestuur. Tevens heeft hij de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan in andere organisaties. Zo was hij voorzitter van de afdeling Franeker van de Friese Maatschappij van Landbouw, bestuurslid van de openbare basisschool en commissaris van (H)ZPC. Momenteel is hij nog voorzitter van Kenniscoöperatie CCLB en bestuurslid van Agriver. Samenwerking met andere partijen zal de komende jaren noodzakelijk zijn, weet de nieuwe voorzitter, omdat de NAV te klein is om geheel op eigen kracht belangrijke resultaten te boeken. Rond zijn aantreden op 1 oktober zal hij zich uitgebreider aan de leden en aan akkerbouwend Nederland voorstellen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.