Home

Achtergrond 194 x bekeken

Terughoudendheid met rimpelvullers

Privéklinieken mogen rimpelvullers slechts terughoudend en onder strikte voorwaarden gebruiken bij patiënten.

Deze norm van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie hanteert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij het toezicht op de klinieken. Dat antwoordt minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag op Kamervragen van de SP.

Bij overtreding kan de inspectie optreden tegen de klinieken. De IGZ waarschuwt al jaren voor het gebruik van de rimpelvullers, die ernstige bijwerkingen kunnen hebben zoals littekenweefsel, pijnlijke knobbels of een verminderd gezichtsvermogen. Toch bleek dit voorjaar dat bijna de helft van de klinieken de behandeling nog aanbiedt.

Ook Klink zegt nu het geen goede zaak te vinden mensen met rimpelvullers te behandelen. Maar een verplichte vergunning voor klinieken die de middelen gebruiken, zoals de SP had gevraagd, vindt hij niet nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.