Home

Achtergrond 194 x bekeken 5 reacties

Ten Have uit kritiek op communicatie Topigs

Topigs moet beter uitdragen dat het met een fokprogramma biggensterfte tegen gaat. Die kritiek uit LTO-bestuurder Annechien ten Have vandaag in een interview in Boerderij.

In het interview gaat de voorzitter van de landelijke LTO-vakgroep varkenshouderij in op het publieke en politieke rumoer dat onlangs ontstond over biggensterfte.

Ze wijst er op dat fokkerij-organisatie Topigs al enkele jaren een programma heeft dat is gericht op bigvitaliteit. "Dat moet je goed communiceren", zegt ze in Boerderij. "Maar Topigs heeft niet veel ervaring met dit soort publiciteit." Ten Have, die als fokker zelf aan dit programma meedoet, vindt "dat de hele wereld dit zou moeten kennen".

Ten Have erkent dat haar vakgroep de commotie over de biggensterfte niet had voorzien. "LTO-Varkenshouderij heeft meerdere strategische sessies gehad waarin de issues zijn aangewezen die maatschappelijke belangstelling trekken. Biggensterfte is toen niet onderkend."

De vakgroepvoorzitter acht het mogelijk en aanvaardbaar om de biggensterfte terug te brengen tot 8-10 procent. Nu is dat 12,8 procent. Het percentage op Ten Haves eigen bedrijf is 10.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  weg met

  Tevens waardeloos interview in de boerderij. Ze zegt werkelijk helemaal niets. Moet deze vrouw de frontvrouw zijn van LTO varkenshouderij ??? Zeer slechte zaak. Wat doen ze nou eigenlijk voor de varkenshouderij.. ?? Helemaal niets. En dan ook nog menen dat de twee IKB in elkaar geschoven moeten worden, maar wel onder hun voorwaarden ! Deze vrouw snap werkelijk helemaal niets van waarom er uberhaut twee systemen zijn . En wat doet ze aan de markt ?? Niets niets en nog eens niets. Kortom als varkenshouder moet je hier helemaal niet bij willen zijn. Deze club staat zooooo ver van de leden af.

 • no-profile-image

  dirk

  Laat te have maar eens eerst naar zichzelf te kijken voor ze ook maar durft naar anderen te wijzen Geld overigens voor meer van dat soort kornuiten van lto

 • no-profile-image

  Arjan

  Verwijder eerst de balk uit je eigen oog, voordat je de splinter bij een ander verwijderd!

  Ik snap niet dat er nogsteeds varkenshouders lid zijn van lto.

 • no-profile-image

  jan

  Annechien wenst in het interview niets te zeggen over Ramekers. Nee dat snap ik ook wel. Destijds onder druk van Vion moest Ramekers komen, hele sector was tegen zo'n vlees man. Maar Vion wou per se.
  Nou dan schaart lto zich er toch gewoon achter!!! Wat maakt het uit!!
  En zo is de afwikkeling bij ontslag ook weer gegaan. En zo gaan de dingen altijd bij lto. Achterkamertjes politiek.
  Dat nog varkenshouders hier lid van zijn. Wegwezen en wordt lid van de enige belangenbehartiger in de VH; NVV.

 • no-profile-image

  marcel

  Topigs heeft waarschijnlijk dezelfde communicatieadviseur als het dagelijks bestuur van het PVV

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.