Home

Achtergrond 200 x bekeken

Telers in België vrezen nog weinig van tropisch fruit

Het is waarschijnlijk tegen het zere been van de Belgische fruittelers.

Uit een onderzoek van de Universiteit Gent blijkt dat Belgen gek zijn op tropisch fruit en fruitsappen. Ze vinden het gezond, voedzaam, speciaal een aantrekkelijk. Bovendien, zo concludeert de onderzoeker, wordt de consumptie van tropisch fruit gezien als een verwennerij.

Toch hebben de Vlaamse appel- en perentelers nog niet teveel te vrezen van het tropische fruit. Uit het onderzoek blijkt ook dat gebrek aan bekendheid met het fruit en de hoge prijzen barrières opwerpen voor de aankoop. Het zal nog even duren voordat een Belg een boomtomaat pakt in plaats van een cherrytomaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.