Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

Telegraaf daagt staat vanwege afluisteren telefoons

De Telegraaf stapt naar de rechter om af te dwingen dat de Algemene Inlichtingen en - Veiligheidsdienst (AIVD) stopt met het afluisteren van enkele van haar journalisten.

Dat heeft de krant woensdag laten weten. Het blad heeft samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Genootschap van Hoofdredacteuren een zaak aangespannen tegen de Nederlandse Staat die op 16 juli in Amsterdam dient.

Het Openbaar Ministerie (OM) deed vorige maand een inval in de woning van Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf. Dat gebeurde naar aanleiding van de arrestatie van een medewerker en een oud-medewerker van de AIVD die ervan worden verdacht geheime informatie naar de journaliste te hebben gelekt. Volgens De Telegraaf heeft de AIVD niet alleen de telefoon van Van der Graaf afgeluisterd maar werden ook de telefoons van hoofdredacteur Sjuul Paradijs en adjunct-hoofdredacteur Joost de Haas afgetapt. ,,Nu de vrije nieuwsgaring op het spel staat, trekt de landelijke journalistiek gezamenlijk op,'' aldus de krant.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    julius vischjager

    de persvrijheid is belangrijk en daar moet niet mee gesold worden dat vindt ook de
    minister=president ik heb er niet voor niets vragen over gesteld en wouter bos stel ik er vrijdag weer vragen over ook contakt opgenomen met vincent van osteen de nieuwe woordvoerder aivd ook niet toevallig julius.

Of registreer je om te kunnen reageren.