Home

Achtergrond 298 x bekeken

TNT opent aanval in Duitsland

Postconcern TNT wil zijn marktaandeel op de Duitse markt vergroten van 3 naar 10 procent.

Het bedrijf wil hiertoe samenwerkingsverbanden aangaan met Duitse krantenuitgevers. Dit zei Mario Frusch, de topman van TNT Duitsland, woensdag tegen de Financial Times Deutschland.

"Ik wil TNT verbinden met zijn concurrenten om in plaats van tegenover elkaar te staan onze krachten tegen de Post te bundelen.'' Met 'de Post' doelde Frusch op Deutsche Post, het voormalige staatsbedrijf dat een dominante marktpositie heeft.

Frusch onderhandelt op dit moment met de uitgevers Dieter Schaub en Madsack. Deze bedrijven zijn onder meer verantwoordelijk voor de publicatie van de Süddeutsche Zeitung, Stuttgarter Zeitung en Hannoversche Allgemeine.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.