Home

Achtergrond 478 x bekeken

Super de Boer houdt nettowinst op peil

Supermarktbedrijf Super de Boer heeft in de eerste zes maanden van dit jaar eenzelfde winst behaald als een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 6 miljoen euro.

Dat is beter dan analisten hadden verwacht. Die waren uitgegaan van een daling van de nettowinst. Het bedrijfsresultaat bedroeg 8 miljoen euro eveneens gelijk aan dat van een jaar eerder. Super de Boer realiseerde deze resultaten met minder winkels.

Eerder maakte Super de Boer al zijn omzetcijfers bekend. De consumentenomzet bedroeg 951 miljoen euro tegen 947 miljoen euro een jaar eerder. De netto-omzet exclusief de inkomsten van vestigingen die door zelfstandige ondernemers worden gerund en inclusief onder meer huuropbrengsten bedroeg 792 miljoen euro.

Het concern wist de resultaten naar eigen zeggen op peil te zeggen door de maatregelen die het bedrijf heeft genomen. De afgelopen maanden verlaagde Super de Boer van honderden artikelen de prijs, moderniseerde winkels, breidde het assortiment van eigenmerkartikelen uit en zette in op scherpe actie. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat dat de gepaste maatregelen zijn geweest en zullen zijn.''

Super de Boer gaf geen concrete vooruitblik voor de rest van het jaar. ,,De economische situatie is dermate uniek, dat wij het niet gepast vinden uitspraken te doen over een verwachting'', aldus topman Jan Brouwer. De topman is tevreden ,,zeker gezien het lastige economische klimaat'' met de behaalde cijfers.

Super de Boer, dat voor 57 procent in handen is van het Franse supermarktconcern Casino, wordt al jaren gezien als overnameprooi. Recent markeerde adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants de keten als een ideale fusiekandidaat voor Schuitema, de organisatie achter C1000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.