Home

Achtergrond 2 reacties

Suikerprijzen stijgen door tekort op wereldmarkt

De suikerprijzen op de wereldmarkt zijn verder gestegen door een tekort aan suiker.

De sector vreest dat India, na Brazilië de grootste suikerproducent ter wereld, door een tekort aan regen minder suiker gaat produceren dan verwacht, schrijft de Rabobank in een rapport waar persbureau Agra Europe over bericht. "Een daling van de suikerproductie in India zal het voorspelde suikertekort vergroten."

Daarnaast speelt een rol hoeveel ethanol Brazilië gaat produceren. Dat is volgens de Rabobank moeilijk te voorspellen. Vorige maand meldde de wereldvoedselorganisatie FAO dat de wereld dit seizoen minder suiker produceert dan verwacht. Bovendien stijgt het verbruik, waardoor de onbalans op de suikermarkt toeneemt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    arend

    het inkomen voor de bietentelers in nederland is gehalveerd en de winkelprijs voor de consument verdubbeld.brussel bedankt brussel bedankt brussel brussel brussel bedankt

  • no-profile-image

    Boer

    Als de markt niet gereguleerd is blijf je voor een redelijke prijs altijd afhankelijk van rampen ergens anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.