Home

Achtergrond 177 x bekeken

'Stijging wanbetalingen creditcardschulden'

De problemen die zich bij Amerikaanse creditcardmaatschappijen voordeden door de financiële crisis, lijken over te slaan naar Europa.

Banken maken zich op voor een stortvloed aan wanbetalingen op creditcardschulden door de economische recessie. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet dat 7 procent van de schulden van consumenten in Europa van in totaal 2.467 miljard dollar (1.590 miljard euro) als oninbaar de boeken zullen ingaan. In de Verenigde Staten bedraagt dit percentage 14. De zware klappen zullen vooral in het Verenigd Koninkrijk vallen.

In de VS stijgt het aantal wanbetalingen op creditcardschulden al maanden door de oplopende werkloosheid en de economische neergang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.