Home

Achtergrond 171 x bekeken

Stijgende vraag naar mondkapjes

De vraag naar beschermende mondkapjes neemt toe. Dat merkt producent 3M.

Vooral ziekenhuizen en bedrijven bestellen voorraden mondkapjes om klaar te zijn voor de Mexicaanse griep. Maar ook particulieren schaffen uit voorzorg kapjes aan bij drogisterijen, apotheken of bouwmarkten.

”Onze fabrieken draaien op volle toeren, 24 uur per dag, zeven dagen per week”, aldus een woordvoerster van 3M Nederland. De vraag is verder gestegen sinds de overheid bekendmaakte dat in augustus de Mexicaanse griep al kan toeslaan in Nederland. Van schaarste is nog geen sprake, maar als die zich wel voordoet zullen ziekenhuizen voorrang krijgen boven verkoop aan particulieren.

Volgens de woordvoerster van 3M gebeurt dat volgens richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.