Home

Achtergrond 2 reacties

Stieren Pamplona verwonden honderden mensen

Na een week van stierenrennen is vandaag in de Spaanse stad Pamplona de balans opgemaakt.

De traditionele en roemruchte stierenloop heeft één leven geëist en 446 mensen verwond. Dat maakten de hulpdiensten bekend. Het was voor het eerst in jaren dat iemand overleed tijdens de stierenloop. Een stier wist met zijn horens de halsslagader van een 27-jarige Spanjaard te doorboren.

Tientallen waaghalzen liepen de afgelopen ochtenden voor zes vechtstieren en een groep tamme ossen uit. De mensen mogen zich niet met wapens tegen de stieren weren en worden dus soms op de horens genomen.

De traditie begon in 1922. Sindsdien kwamen vijftien mensen om het leven. Het stierenrennen vindt plaats tijdens het festival van San Fermín.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerin

    446 mensen verwond. Wat is de totale rekening aan ziektekosten en arbeids-ongeschiktheid ? Daar draait de hele gemeenschap weer voor op. ZOOO STOER.

  • no-profile-image

    anti

    Schitterend vind ik dit. jammer dat er maar 1 dode is gevallen. waren het er maar een paar honderd geweest, dan was het meteen afgelopen. Dit soort onzin behoort niet in een beschaafde wereld, net zomin als het echte stierenvechten en de jacht. Afschaffen, zo spoedig mogelijk. Steun het anti stierenvecht gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.