Home

Achtergrond 202 x bekeken

Steun voor kunstmatige bladeren

Het onderzoekprogramma Towards Biosolar Cells krijgt een subsidie van 25 miljoen euro. Het kabinet heeft dat besloten.

Het programma werd voorgedragen door het ministerie van landbouw omdat het onderzoek een bijdrage gaat leveren aan duurzame energie, verbetering van de voedselvoorziening en duurzame biomassa. Het onderzoek richt zich op een verhoogde efficiëntie van de omzetting van zonlicht in energie en bouwstoffen door planten en algen. Ook wordt een deel van het programma ingezet voor de ontwikkeling van kunstmatige bladeren.
Bij het programma zijn zes universiteiten, drie topinstituten, dertig bedrijven, een hbo-instelling en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.