Home

Achtergrond 261 x bekeken 2 reacties

Steun aan private opslag boter verlengd

De EU-lidstaten hebben zich uitgesproken voor verlenging van de steunregeling voor private opslag van boter.

De regeling loopt nu tot eind februari 2010. De Europese Commissie had voorgesteld de regeling te verlengen, gezien de slechte prijzen op de zuivelmarkt. De regeling zou aanvankelijk op 15 augustus aflopen.

Momenteel ligt ongeveer 110.000 ton boter in private opslag. De Commissie zal het besluit van de lidstaten de komende weken formaliseren.

Vorige week werd ook al besloten de interventie-opkopen voor boter en magere melkpoeder te verlengen tot eind februari 2010.

Vandaag komen de landbouwministers van de EU bijeen. De situatie op de zuivelmarkt staat daar niet officieel geagendeerd. Het wachten is op een nieuwe analyse van de zuivelmarkt door de Europese Commissie, volgende week.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Voorraden op continenten of landen is opzich niets mis mee.
  Echter wal als resultaat van een wereld visie en voedsel visie, niet als resultaat van paniek voetbal.
  Wel steun ik de boeren protesten voor een beter systeem. Deze interventies zijn nu een gevolg van politiek misleiding, pure onkunde, en gewoon puur eigen gewin van tussen personen en bedrijven, op Europees, en Nederlands politiek niveau. Ook een blunder van jewelste in tijd gezien van LTO of elke andere belangenbehartiger. Als men durft te zeggen dat mijn dit niet aan heeft zien zitten komen, moeten deze personen gelijk ontslaan worden. Een sector die zijn volume aan zijn aanbod kant niet kan regelen, is een blunder van grote omvang dat zelfs de voedsel producent er de dupe van worden. In de maling genomen dus, door hetzelfde als men in het verleden noemde, regenten, grootgrondbezitters, de adel, koningen en koningen die te lui zijn om een land te regeren. Zeker goed organiseren op Europees niveau, de voedselproducenten samen. De oplossing zit zeker in EMB en DDB, en complimenten voor Sieta van Keimpema. Die hebben wel door hoe iets in moeten vullen. Jammer dat LTO, Schenk iets bereidheid heeft heeft getoond voor acties. LTO maakt normaal alles breder als het problemen zijn, overleggen moet ineens dan op Europese niveau en afschuiven van problemen is wat ze doen, en reageren op anderen ipv zelf iets te doen.
  Vraag ze maar 1 ding, In welke situatie is de LTO bereid om acties te voeren ondernemen, die vraag zullen ze niet kunnen beantwoorden. Vraag ze exact praktische voorbeelden te geven van situaties wanneer ze acties gaan voeren, ook welke acties en wanneer en hoeveel, wat is het beoogde resultaat. Dus ook als straks alles weer ok en gezapig is, een organisatie moet altijd scherp de markt bekijken en altijd een plan klaar hebben om acties te ondernemen, altijd. Heeft de LTO nog wel toegevoegde waarde? Welke afdelingen hebben toegevoegde waarde? Ze zullen niet allemaal toegevoegde waarde hebben denk ik. Wat zijn de lonen van de directies, wat zijn de resultaten die ze geboekt hebben, zijn die er wel.
  Opdoeken die afdelingen, het zijn marionetten van bedrijven en grote boeren.

 • no-profile-image

  .

  nog meer interventie.
  maar wel van biiten de EU importeren

Of registreer je om te kunnen reageren.