Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Steun Brussel voor westelijke Balkan en Turkije

De Europese Commissie maakt een bedrag van 100 miljoen euro vrij voor begrotingssteun voor Servië, zo heeft ze vandaag laten weten.

Daarnaast gaat er 85 miljoen naar de westelijke Balkanlanden en Turkije voor investeringen in hun economieën. Volgens eurocommissaris Olli Rehn (Uitbreiding) kan het geld Servië helpen bij hervormingen die nodig zijn om op termijn EU-lid te kunnen worden.

Toetreding van Servië stuit vooral op bezwaar van Nederland, dat vindt dat het land onvoldoende meewerkt aan het Joegoslavië-tribunaal. Ook de andere westelijke Balkanlanden en Turkije willen EU-lid worden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Ze hebben kennelijk nog niks geleerd van Roemenië en Bulgarije. Door en door corrupt, op elk niveau. En die 100 mio komt wel op, daar zorgt de heersende macht wel voor. Ze kunnen dat soort landen beter op eigen kracht laten ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.