Home

Achtergrond

Sterkste krimp Britse economie ooit

De Britse economie heeft in het tweede kwartaal een recordkrimp laten zien.

De economische teruggang bedroeg 5,6 procent vergeleken met vorig jaar. Dat is de sterkste krimp sinds het begin van de metingen in 1955. Dat meldde het Britse nationale bureau voor de statistiek vrijdag.

Op kwartaalbasis kromp het Britse bruto binnenlands product (bbp) met 0,8 procent. De neergang was sterker dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een krimp met 0,3 procent op kwartaalbasis en 5,2 procent op jaarbasis. In het eerste kwartaal kromp de Britse economie nog met 2,4 procent in vergelijking met de voorgaande drie maanden en met 4,9 procent op jaarbasis.

Het is het vijfde kwartaal op rij waarin de Britse economie teruggang laat zien. De gegevens tonen aan dat eventueel economisch herstel nog lang op zich zal laten wachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.