Home

Achtergrond 165 x bekeken

Staatssecretaris: 'Scholen, pak je kans!'

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs roept alle basisscholen op om met hun gemeente te gaan praten over het opknappen van hun onderkomens.

Het kabinet heeft immers ruim 100 miljoen euro uitgetrokken voor energiebesparende maatregelen en verbetering van het binnenklimaat van scholen.

Dijksma: "Het gebeurt niet vaak dat we ineens zo'n groot bedrag kunnen vrijmaken voor een snelle, landelijke investering in scholen. Zo veel mogelijk scholen moeten daar snel een graantje van proberen mee te pikken. Op gemeentelijk niveau zal uiteindelijk de afweging gemaakt worden welke school de investering het beste kan gebruiken. Het is belangrijk dat scholen daarvoor zo snel mogelijk aan de bel trekken, zodat deze maatregel ook snel effect heeft.'' De maatregel is tegelijk een crisismaatregel, doordat er meer werk door ontstaat.

Gemeenten kunnen tot 1 december een aanvraag indienen, maar de bewindsvrouw heeft haast. "Het is in het belang van leerlingen, leraren en de economie dat de aanvragen zo snel mogelijk kunnen worden behandeld. Zo komen de maatregelen tijdig ten goede van het onderwijs en krijgt de bouwsector ook zo snel mogelijk een impuls'', zegt Dijksma.

Elke gemeente heeft recht op een deel van de 100 miljoen. Een voorwaarde voor toekenning is dat gemeenten zelf minstens 40 procent
bijdragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.