Home

Achtergrond 176 x bekeken 4 reacties

Staatsbosbeheer verklaart vos op Vlieland de oorlog

De vossen die het eiland Vlieland teisteren, worden afgeschoten.

Staatsbosbeheer heeft de Wildbeheereenheid van het waddeneiland daar opdracht toe gegeven, liet een woordvoerder vandaag weten. De dieren hebben grote schade aan onder meer de vogelpopulatie aangericht. Zo aten zij al meer dan drieduizend eieren en kuikens op.

Er is geen gevaar voor de toeristen op het eiland, als de jacht op de vossen wordt geopend. De vossen houden zich op in natuurgebied Kroon's Polder. Dat gebied is in deze tijd van het jaar gesloten voor toeristen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Anneke

  Is het leegroven van nesten door vossen op een eiland erger, dan in de provincie? Hier wordt altijd gezegd, dat is natuur en dan redt zich wel. Niets aan doen er komt vanzelf een natuurlijk evenwicht.

 • no-profile-image

  gert

  staatsbosbeheer heeft zijn eigen wetten,is een staat in een staat,net als in de oostvaarderplassen

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wij mogen alleen maar van de vossen afblijven. Wisten daardoor allang dat er dan van eieren in nesten dan ook niets overblijft. Staatsbosbeheer is er nu ook achter gekomen. Bij staatsbosbeheer is het lang leven de natuur waar alleen maar plaats is voor de vos.

 • no-profile-image

  gert

  marianne zul je nu niet horen

Of registreer je om te kunnen reageren.