Home

Achtergrond 1 reactie

Spanje zet agrarische ontwikkelingsorganisatie op

In Spanje wordt een agrarische ontwikkelingsorganisatie naar het voorbeeld van Agriterra opgericht.

Dat heeft de Spaanse staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking Soraya Rodriguez gezegd.

De organisatie is een initiatief van belangenorganisatie Unión de Pequenos Agricultores y Ganaderos (UPA). De UPA heeft al een lidmaatschap aangevraagd bij AgriCord, een internationale koepelorganisatie voor agrarische agentschappen.

Spanje wil zich bij het ondersteunen van boeren en tuinders naar verluid vooral richten op Latijns-Amerika. Beleidsmedewerker Hans van den Heuvel van het ministerie van Buitenlandse Zaken was betrokken bij het oprichtingsproces.

Volgens Van den Heuvel betracht Spanje grote zorgvuldigheid. "Gezien de politieke ontwikkelingen in Latijns Amerika wordt dat nog een interessant proces." Volgens Agriterra wil de Spaanse overheid best samenwerken met Nederland, maar maakte het ook meteen duidelijk zich niet de les te laten lezen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ze hebben geen behoefte aan het vermanende vingertje van Koenders

Of registreer je om te kunnen reageren.